© Tüm Hakları Saklıdır.

Köpek Eğitimi | Köpek Oteli Hakkında Bilgi Paylaşım Platformu

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Eğitimi Fiyatları
  4. »
  5. Gezici köpek yıkama

Gezici köpek yıkama

admin admin - - 6 dk okuma süresi
889 0
Gezici köpek yıkama

Gezici köpek yıkama

İnsanların köpeklere ilgi duyması her ne kadar güzel bir şey olsa da pek çok sorumluluk gerektirmektedir. Bunun nedeni beslenmesinden günlük bakımına kadar gereksiniminin olması ve kişinin bunları sorumluluklarına uygun bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir. Köpeğin beslenmesi fazlasıyla önemli iken kişisel bakımı da bir o kadar önemlidir. Köpeklerimizin daha alımlı her zaman mükemmel görünmesini hangimiz istemeyiz ki. Bu düşünceyle beraber teknolojinin de gelişimi üzerine gerek veterinerler olsun gerek veteriner yardımcıları tarafından özel eğitimler alındıktan sonra günümüz zamanında ki popülerlik kazanan kültürlerden biri de köpek kuaförleridir.
Köpek kuaförleri günümüz diğer kuaförlere nazaran daha fazla bilgi sahibi olduklarından dolayı özel bir hizmet sektörü olarak doğmuşlardır. Köpek sahibi olan insanların bir çoğu bu sektör hakkında eksik bilgiye sahip oldukları oldukça belli olmaktadır.

Bu yazımızda ise sizlere köpeklerinizin de sizler gibi en iyi yaşam standartlarında yaşayabilmeleri için neler yapabilirsiniz onlardan bahsedeceğiz; İlk olarak köpek kuaförleri kimlerdir ? bu sorumuza cevap arayalım. Köpek kuaförleri belirli bir eğitim almış ve bu konu hakkında uzman kişiler tarafından köpeklerin banyo, tıraş, tıraş makasları, tüy taraklarının kullanılması hakkında profesyonel eğitim alan kişilerdir ve bu hizmetler konusunda uzmanlaşmış kişilere verilen iş unvanıdır. Bir çok insan tarafından keşfedilmemiş olsa dahi bu sektör kısa bir süre sonra geleceğin parlayan sektörleri arasında yer alacaktır.

2. Sorumuz ise peki bu köpek kuaförleri işinin ehli insanlar mı? Tabi ki de ehli insanlar çünkü bu işletmeyi kurabilmeleri için yukarıda da belirttiğimiz gibi bu kişilerin eğitim seviyeleri basit düzeyde değildir. Profesyonel kişiler tarafından eğitilmişlerdir. En azından veteriner alanında minimum eğitim seviyesine ait olmaları gerekir. Eğer ki bu seviye de olmayan biriyle karşılaşırsanız size ve köpeğinize yeterli faydayı sağlamayacağını göreceksiniz. Aynı zamanda size fayda sağlayamadığı gibi zarar verdiğini de görmüş olacaksınız. Yanlış köpek kuaförleri seçiminde köpeğinizin cildi hasar görebilir, tüylerin de dökülmeler olabilir, sağlık sorunları yaşayabilir. Ayrıca köpek yıkama firmalarının sağladığı bu hizmetlerden belki de en önemlisi gezici köpek yıkama firmalarıdır.

3. Sorumuza gelecek olursak bu köpek kuaförlerine nereden nasıl ulaşabiliriz? Köpek kuaförlerine ulaşabileceğiniz pek çok seçenek var aslında örneğin köpek bakan başka arkadaşlarınız varsa onlardan yardım alabilir onların köpeklerinin bakımını yaptırdığı yerlerle iletişime geçip farklı alternatif köpek kuaförlerini karşılaştırıp köpeğiniz için en uygun olan köpek bakım kuaförüne gidebilirsiniz. Eminim ki çevrenizde illaki bu hizmetlerden yararlanan bir tanıdığınız vardır ondan yardım alabilirsiniz. Başka bir seçenek olarak da yaşadığınız yerde köpeğinizle ilgilenen veterinerden yardım alabilirsiniz bu konu hakkında ya da en yakın pet -shop’a giderek bu konu hakkında bilgi alıp güvenilir bir köpek bakım kuaförü bulabilirsiniz. Hatta bazı pet shoplar bu hizmeti veriyor bundan yararlanabilirsiniz. Bu sayede köpeğinizin gerçekten güvenilir bir şekilde bakım ve temizliğini yaptırmış olursunuz. Ama yine hayvan sağlığı ve bakımı hakkında bilgisine güvenmediğiniz insanlara köpeğinizi emanet etmemeniz gerekir. Aksi taktir de hayvanınız için uzman olmayan kişiler tarafından temizliğini bakımını yaptırmanız hayvanınız için çok tehlikeli olabilir ona ciddi zararlar verebilir.

4. sorumuz ise seçimimi nasıl yapmalıyım? Bu konu hakkında çok dikkatli olmamız gerekir. Seçim yaparken her durumu düşünerek hareket etmeliyiz yoksa farkında olmadan büyük hatalar yapabiliriz bu hatalar :

1. hastalık durumlarında bile nasıl bir yol izleyeceğini bilmezken konu hakkında doğru bir bilgiye sahip olmayan köpek kuaförleri de aynı yanlış veterinerler seçmek gibi hayvanın yaşamsal sürecini ya da sağlığını etkileyebilir.

2. evlerimize kadar hizmet veren birçok köpek bakım kuaförleri varken bu kuaförlerin merkezlerine gidip olaylara yakından tanık olamamış olmanızdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir