© Tüm Hakları Saklıdır.

Köpek Eğitimi | Köpek Oteli Hakkında Bilgi Paylaşım Platformu

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek İtaat Eğitimi
  4. »
  5. Küçük Köpek Eğitimi

Küçük Köpek Eğitimi

admin admin - - 5 dk okuma süresi
651 0

Herkes aldığı minik köpeğin iyi huylu, sevecen, sadık, arkadaş canlısı, mutlu olmasını ister. Bu durum için erken dönemde eğitimini gerçekten iyi verilmiş olması gerekmektedir aksi takdirde köpeğiniz saldırgan, kötü davranışlar sergileyebilir. Yavru köpeğiniz sizin öğrettiğiniz şeyleri çok çabuk öğrenecektir bunun için nasıl davranması gerektiğini hemen öğrenmesi çok önemlidir. Sizin de küçük bir köpeğiniz varsa küçük köpek eğitimi hakkında bilgilenmenizde fayda var. Yavru köpeğiniz iyi bir şey yaptığında hemen ödüllendirmelisiniz. Ödüllendirin ki bu davranışı daha sonra tekrardan yapsın. Ancak köpek davranışla ödülü bağdaştırmasını gerektiği için yaptığı iyi davranıştan hemen sonra hızlı bir şekilde ödüllendirmelisiniz. Ödülü mama veya yiyecek olabileceği gibi bir oyunda olabilir.

Köpeğiniz henüz neyi yapıp yapmaması gerektiğini bilmiyordur ve bunu öğrenmesi gerekmektedir. Mesela köpeğiniz çiğnemeyi keşfeder ve büyük ihtimalle neyi çiğneyip çiğnememesi gerektiğini de bilmiyor olacaktır. Ancak ona bağırıp çağırarak, öfkeyle bakarak öğretemezsiniz. Sadece o orda yokmuş gibi davranmanız yeterli olacaktır. Yavru köpeğinize ”hayır” kelimesini iyi öğretmeniz gerekmektedir. İstenmeyen bir davranış yaptığında (elektrik kablosu çiğneme vs.) kendinizden emin bir şekilde hayır demeniz ve ardından onu ödüllendirmeniz gerekmektedir. Yavru köpeğiniz büyüdükçe kendini kabul ettirmek isteyecektir. Ancak ona hiçbir şekilde boyun eğmemelisiniz her zaman kendi üstünlüğünüzü ona kabul ettirmek zorundasınız. Mesela yavru köpeğinizin en hassas noktası yemek kabıdır. Kimseyi yaklaştırmak istemez, birisi yaklaşırken saldırgan hareketlerde bulunur. İşte sizin buna dur demeniz gerekmektedir.

Küçük Köpek Eğitimi

Bunu başarmak çok zorlayıcı bir şey değil tek gereken şey biraz sabır. Yavru köpeğinizin kabına mamasını azar azar koyun asla kabı tamamen doldurmayın ve koyduktan sonra hemen oradan uzaklaşın. Köpeğiniz kabındakini bitirince gidin ve az daha koyun ve öyle öyle köpeğiniz sizin gelmenizi heyecanla bekleyecektir. Siz ona yaklaştıkça kuyruğunu sallayacak ve mutlu olduğunu belli edecektir. Artık bir öğünde yiyeceği mamayı yanındayken hepsini kabına koyup yanında onu okşayarak yumuşak bir ses tonuyla konuşarak ve ödüllendirerek yanında durabilirsiniz. Yavru köpeğiniz sizin elinize tamamen eğitimini almış mükemmel bir şekilde gelmez. Yavru köpeğiniz başta söylendiği gibi çok çabuk öğrenirler ve hayatınızın geri kalanında sessiz sakin bir yaşam sürdürmek istiyorsanız deli gibi sürekli ve şiddetli bir şekilde havlamasına asla izin vermeyin. Evet, yavru köpekler 6-7 aylıkken bekçiliğe hazır duruma gelirler ve sizin sürekli onu evde havlamaya teşvik etmeniz başa çıkılmasını mümkün kılmayacaktır.

Küçük Köpek Eğitimi

Yavru köpeğinizi asla havlamaya teşvik etmemelisiniz ve onun havlamasını falan asla ödüllendirmemelisiniz. Yapacağınız bir aktivite sırasında heyecanla aşırı derecede havlamaya başlayabilir fakat bunu görmezden gelmeyin. Durun ve o susana kadar bekleyin havlaması bitince aktivitenize devam edin. Yavru köpeğinizi sadece eski bir oyuncakla kısıtlamayın fakat sizin özel eşyalarınıza da yaklaşacak onları kullanacak cüreti ona vermeyin. Onlara yaklaşmaması gerektiğini mesela kendi oyuncaklarıyla çocuğunuzun oyuncaklarını ayırt edebilmesini öğretmelisiniz ve onlara ulaşmasına asla izin vermemelisiniz.

Yavru köpeğinizin sosyalleşmesine yardımcı olunca Madem yavru köpeğinizi aldınız onu mutlu etmek arkadaş canlısı yapmak ve iyi bir şekilde büyümesini sağlamak sizin ona olan borcunuzdur. Yapmanız gereken şey onu çok erken yaşta dışarıya çıkarmaktır. Onu çok erken dönemde dışarı çıkarmak sosyalleşmesini sağlayacaktır ve bu ikiniz içinde eğlenceli olacaktır. Yavru köpeğinizi çeşitli ortamlara seslere görüntülere alıştırmanız gerekmektedir. Onu gezdirmek trafiğe çıkarmak farklı ortamlarda gezdirmek onun alışmasını ve sizin de eğlenmenizi sağlayacaktır. Bu tür karşılaşmalar yavru köpeğinizin arkadaş canlısı güvenli ve yetişkin bir köpek olarak büyümesini sağlayacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir