© Tüm Hakları Saklıdır.

Köpek Eğitimi | Köpek Oteli Hakkında Bilgi Paylaşım Platformu

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek İtaat Eğitimi
  4. »
  5. Pug Köpek Eğitimi

Pug Köpek Eğitimi

admin admin - - 5 dk okuma süresi
2340 0

Pug cinsi köpekler inatçı yapıdadır. Söyleneni hemen yapan cinsten değillerdir. Kendi dediği olsun isteyen bir köpektir. Sahibiyle inatlaşan ırklardan bir tanesidir. Pug eğitimi zor olsa da eğitilebilir özelliktedir. Şımarmaya müsait, biraz inatçı sahibiyle otorite savaşına giren bir ırktır. Eğitim alabilen ve kesinlikle eğitilmesi gereken ırklardan bir tanesidir. Eğer eğitim almazlarsa pugla başa çıkmak çok zor olacaktır. Pug cinsi köpekler temel itaat eğitimlerini anlayabilmektedir.

Tuvalet eğitimlerini de aldıkları zaman ev ortamı için uygun hale gelebilirler. Pugları eğitirken sert bir ses tonuyla konuşmak işe yaramayabilir. Ses tonuna karşı duyarlıdırlar ve denileni çabuk anlayabilirler. Köpeğinizi eğitirken sabırlı olmalısınız. Kavrayamadığı bir durumu bırakarak pes etmemelisiniz. Eğer böyle bir davranış sergilerseniz pug cinsi köpeğinizin psikolojisini bozabilirsiniz. Sert cezalar vermekten kaçının. Çok duygusal olduğu için size küsecektir.

Pug Köpek Eğitimi

Pug Özellikleri

Köpek dünyasının çirkin kralı Pug’ın bir diğer adı da Mopstur. 2 ismi olan tek ırk köpektir. Apartman hayatına gerek boyutlarıyla gerek davranışlarıyla en uygun köpeklerlerden biridir. Kökenleri Çin’den gelen puglar, çok eğlenceli ve arkadaş canlısı köpeklerdir. Ortalama boyları yaklaşık 28- 32 cm arasıdır. Ağırlıkları 6 – 9 kg arası değişmektedir. Pug cinsi köpekler krem rengi veya siyah renkli olurlar. En bilinenleri gri ve koyu renkte olanlardır. Türkiye’de çok fazla beyaz olan pug bulunmamaktadır. Yüzünün burun kısmı siyah olmalıdır. Kısa ve parlak tüyleri vardır. Kuyrukları sarmal yapıdadır yani sırta doğru kavislidir. İyi gelişmiş kaslı bir vücudu vardır. Kendinden beklenmeyecek kadar çevik olabilirler. Kulakları gül kulak denilen şekilde düşük olur. Burnu basık ve yüze yapışık şekildedir. Burnu basık olduğu için çok uzun ömürlü bir köpek cinsi değildir.

Pug Köpek Eğitimi

Puglar çok cana yakın köpeklerdir. Çok arkadaş canlısı ve sürekli insanlarla etkileşim içinde olmak isteyen ırklardır. Agresif bir ırk değildir ama çok muzip ve komik bir köpek olabilirler. İnsanlarla etkileşim içinde olmayan isteyen pug cinsi köpekler evde yalnız kalma konusunda bazen sıkıntı yaratabilir. Ancak güzel bir eğitim alırlarsa bu durumun üstesinden gelinebilir. Evde iyi bir bekçi köpeği olabilirler. Her zaman tetikte olurlar. Evdeki en ufak tıkırtıya bile kulak kabartırlar. Özellikle çocuklu ailelerin çok tercih ettiği ırklardan biridir. Çünkü çocuklarla gerçekten çok iyi geçinirler. Puglar çok obur köpeklerdir. Yemek yemekten hiç vazgeçmezler. Bu nedenle diyetlerine dikkat edilmesi gereken köpek ırkıdır. Aksi takdir de obeziteye yakalanabilirler. Pug gerçekten çok iyi bir dosttur. Size bütün hayatı boyunca eşlik eder ve sizi sevmekten hiçbir zaman vazgeçmez. Yaşlandıkça enerjikliğinin yerini sakinliğine bırakacaktır. Sürekli kucağınızda uyuyan tembel bir dost olacaktır.

Pug Cinsi Köpeklerin Sağlık Sorunları

Sağlık sorunlarına yatkın bir köpektir. Basık burnu nedeniyle nefes almada güçlük çekerler. Bu durum solunumla ilgili problemler yaratabilir. Yüzündeki kırışıklıklar nedeniyle cilt problemlerine yatkın ırklardır. Bu nedenle mama seçiminde dikkatli olunması gerekir.

Pug’ların problem yaratacak başka sorunları da vardır. Basık burunlu oldukları için uyurken ciddi anlamda horlarlar. Birçoğunda salya problemi vardır. Çok fazla gaz çıkarabilirler. Pugların derileri kırışık olduğu için aralarında kir birikebilmektedir. Ayda bir veya 2 defa banyo yaptırılması yeterlidir. Bu şekilde oluşabilecek sağlık sorunlarının karşısına geçilebilmektedir.

Pug Apartmanda Beslenebilir Mi?

Köpeğinize eğer fazla vakit ayırabilirseniz apartman dairesinde beslenebilir. Kısa tüylü bir köpek olduğu için soğuğa karşı hassasiyeti olduğu için evde beslenmesi daha uygundur. Fazla havlamayan bir cins olan pug apartman için tercih edilebilir. Tüy dökümü ne çok fazla ne de çok azdır. Kısa tüylü köpeklerin deri hassasiyeti fazla olduğu için tüy dökmesi biraz fazla olabilir.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir